vrijdag 13 juni 2008

Problemen met drupal op oege

Het toevoegen van de modules ging vrijwel vlekkeloos. Maar het laten werken is een ander verhaal. Zo krijg ik met de module flashvideo geen playback. Het lukt wel op te uploaden maar het aanroepen van de file doet het niet. Het zelfde probleem zit ook bij jpg (plaatjes). Op de een of andere manier kan ik ze niet oproepen naar de site. Verder uitzoeken!

http://oege.ie.hva.nl/~walstr05/

dinsdag 10 juni 2008

Design

De css doet het. Het design is vrij simpel. Ik heb een bestaande css gepakt van de drupal site en deze gewijzigd naar mijn eigen looks en feels.

zondag 8 juni 2008

Drupal op oege

Drupal werkt op oege. Ik krijg de standaard pagina en kan tekst etc toevoegen, wijzigen. Straks maar testen hoe de rest verloopt.

woensdag 4 juni 2008

Oege

Oege aan de praat gekregen, er zat een corrupte html file in. Zo te zien pakt oege drupal wel. Nu wat modules toevoegen en kijken hoe het werkt!

dinsdag 20 mei 2008

Andere omgeving

Na wat overleg met school willen ze het nu liever wel dat het online staat. Wellicht dat het met oege gaat lukken. Het leuke is, ik heb mijn oege account al in geen jaren gebruikt. De laatste keer dat ik het wilde proberen gebeurde er niets. Doet ie het nog? Anders een nieuwe aanvragen maar.

donderdag 15 mei 2008

Verder gaan met scriptie

Het afnemen van de enquete gaat toch niet zo snel zoals ik had gehoopt. Er zijn zoveel scholen maar ik kom nergens binnen. Overal staan poortjes, zijn examens bezig of de laatste jaars leerlingen lopen stage. Ik ben nog naar mijn oude MBO school geweest. Helaas kon het hier niet omdat er al teveel enquetes/interviews zijn afgenomen dit jaar. Dan maar verder zoeken naar scholen.

dinsdag 6 mei 2008

Virtual Server

Deze week ben ik bezig geweest met het opzetten van de virtuele server en dat ging best gemakkelijk. Via Ubuntu plus wat hulp van tutorials kwam ik een heel eind. De server met een database werkt.

Heb drupal er opgezet om te testen en hij deed het!


Update!

De functionaliteiten (modules genaamd binnen drupal) werken niet helemaal goed, met ame flashvideo. Ik zie wel dat de player geladen wordt maar er komt geen beeld. Uitzoeken dus wat er aan de hand is

dinsdag 29 april 2008

Enquete afgerond

Pieter en ik gaan voor de laatste keer naar de enquête kijken en de hyves bespreken. Afgelopen vrijdag een kleine bijeenkomst met Sonja er ook bij. Met z'n drieën gingen we alle vragen doorlopen. Hier en daar wat wijzigingen aanbrengen en het belangrijkste gedeelte, de informatie/functionaliteit vragen in een grid stoppen om gemakkelijk te beantwoorden.

Proef draaien met drupal!
Er kwam de vraag van mij. Moet ik het prototype website direct online plaatsen of via een viruele omgeving?
Voor het opzetten van drupal heb je een server nodig met een aantal benodigheden/instellingen. Pieter wilde het liever direct zien op internet. Het valt te regelen via Paul om een plekje te krijgen op de webserver van het medialab zelf.

Ik dus gevraagd aan Paul en die wilde het liever niet ivm mocht er iets fout gaan, ligt alles plat. Dus aan de slag met een virtuele omgeving.

donderdag 17 april 2008

Aanpassing enquete en hyves

Vandaag naar Pieter toe om te kijken naar mijn enquête vragen.
Hiernaast ga ik een klein voorstel doen ivm hyves.

Hyves

• Wat kan ik bereiken met Hyves?
• Hoe vind ik mogelijke studenten?
• Wat wil ik op mijn hyve pagina zetten?
• Moet ik mijn hyve pagina vaak updaten?
• Is het belangrijk om elke dag berichten uit te sturen?

Tijdens mijn workshop heb ik al wat te maken gehad met hyves dus kan ik wel een stukje hier over schrijven.

dinsdag 15 april 2008

Enquete + planning

Mijn enquête is bijna af, ga het morgen nog doorlezen en wellicht nog vragen toevoegen/veranderen.

Planning
Ook is mijn planning bekent, eerste week van juni moet ik klaar zijn. Het is een beetje door werken maar het gaat vast en zeker lukken.

dinsdag 8 april 2008

Opdracht aangepast

Door het stil liggen van 2 maanden project werk is de opdracht wat veranderd.

Ik moet nu geen volledige omgeving bouwen die compleet interactief is maar het wordt informatiever met een knip oog naar interactie.

Eerst onderzoeken wat de student wil weten qua informatie, want de HvA wil af van het grote aantal drop-outs/switchers in het eerste jaar. Ze wilt de informatie stroom veranderen, door middel van een internetapplicatie die de HAVO/MBO student aanspreekt. Ook moet gelet worden op functionaliteiten zoals video/chat/bloggen.

dinsdag 8 januari 2008

Afstudeerproject start

Eind september ben ik begonnen met het project Webklassen. In de eerste weken was er nog geen werkplek beschikbaar, het medialab zat tussen twee locaties in.

De opdracht kwam moeilijk van de grond doordat er voor mij geen duidelijkheid in zat. Heb met een aantal personen gesproken en kreeg telkens een ander verhaal te horen. Uit de verschillende verhalen ben ik maar conclusies gaan trekken en hier mijn Plan van Aanpak op afstemmen.



Ik moet kiezen tussen vier verschillende programma's, te weten:
- Blackboard
- Mind2Mind
- Moodle
- Sakai